Проверяват автокъщите в Кюстендилска област
Проверяват автокъщите в Кюстендилска област / netinfo

Автокъщите на територията на Кюстендилска област се проверяват при полицейска операция. "Акцията тече втори ден, проверяват се документите за собственост и номера на двигателите на автомобилите. Резултати ще обявим след приключването й. Акцията е свързана и с обявени за издирване автомобили", каза за Дарик говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка.

От конфискуваните 10 автомобили при спецакцията в Дупница на 15 октомври за 9 са представени оригинални документи, съобщи за Дарик началникът на Митница-Кюстендил Кирил Калфин. Тогава бяха проверени 3028 моторни средства. Образувани са 6 досъдебни производства за десет автомобила и два мотоциклета, а за 61 автомобила са представени само фотокопия на документите, каза за Дарик районният прокурор на Дупница Величка Шопова.

„За 34 от тях вече са представени оригинални документи и те са освободени. Остават 26 за останалите 10 автомобила, те бяха без каквито и да е документи. От тях за девет са представени оригиналните документи и те са върнати на собствениците им, остава само един, който е в склада на Митница – Кюстендил”, допълни за Дарик Кирил Калфин.

Този автомобил какъв е?

Мерцедес.

Митница – Кюстендил ще състави акта за един акцизен автомобил, за който митото не е платено в установения срок.

Други новини от Кюстендил