Никола Минчев
Никола Минчев / Георги Димитров
Протест в подкрепа на отстранения председател на парламента Никола Минчев се организира във Фейсбук под мотото "Мафията отстрани Минчев: да защитим европейска България без мафия". Акцията е обявена за 18:30 часа в центъра на София. 

Преди обяд граждани се събраха пред сградата на Народното събрание в подкрепа на Минчев, докато в пленарната зала течеше дебатът за оставката му като председател на парламента. 

Малко след 10.30 часа при тях дойдоха депутати от "Продължаваме промяната", които им благодариха за активната позиция и за решението им с действията си да защитят парламентаризма и демокрацията, съобщава БНТ

"Аз съм тук заради всички петоколонници, които продължават да натискат държавата ни в блатото. Те събират всички българи в различни кошове за боклук и спъват демократичното развитие на България", каза един от гражданите.

Народните представители декларираха, че ще продължат да отстояват принципите на коалицията - съдебна реформа, повишаване на доходите и пенсиите, борба със сивия сектор, подкрепа за бизнеса.

"Това, което се случва в момента, е още повече да отблъснем хората от парламентаризма, от идеята, че България може да се управлява по този начин. Ние не сме президентска република. Трябва да се управлява от правителство, избрано от парламент, който да работи", заяви друг от подкрепящите.
БНТ