Протест на работниците в „Кремиковци”
Протест на работниците в „Кремиковци” / netinfo
Работниците от комбината „Кремиковци” излизат на поредния си протест срещу неспазените обещания за редовно изплащане на месечните им възнаграждения и подържане на нормалния производствен процес в предприятието.

Около 3000 души ще се включат в демонстрацията пред централното управление на „Кремиковци”, съобщи за Дарик Росинка Генчева, заместник-председател на Стачния комитет. Над половината от служителите на комбината все още не са получили заплатите си за февруари, обясни Росинка Генчева. Тя посочи, че кремиковски работници не са взели пари за храна за ноември, декември и януари.

Генчева допълни, че собствениците на комбината „забравиха за поетите ангажименти”. Те обещаха и декларираха най-официално, че ще изпълнят ангажиментите си към държавните монополи, към работниците на комбината, припомни заместник-председателят на Стачния комитет. Тя увери, че ако заплатите бъдат забавени и не бъдат направени плащанията, работниците ще излязат извън комбината и ще отидат при министъра на икономиката и енергетиката.

Ръководствата на КТ “Подкрепа” и на КНСБ ще заседават по повод изготвянето на позиция на синдикатите за размера на препоръчителния индекс за увеличение на работните заплати в реалния сектор за 2008 г.