Прокурорът по делото за Чората иска отвод на председателя на съдебния състав
Прокурорът по делото за Чората иска отвод на председателя на съдебния състав / netinfo
Прокурорът от Софийската военноокръжна прокуратура полковник Красимир Колев поиска отвод на председателя на съдебния състав по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората.Съдът не уважи искането. Цял ден продължиха разпитите на свидетели при закрити врата.

Според прокурора, председателят на състава Цанко Грозев бил предубеден и при връщането на делото на прокуратурата дал указания обвинението да бъде преквалифицирано от непредумишлено в предумишлено убийство.

Според обвинението, петима полицаи са пребили до смърт Димитров при задържането му на 10 ноември 2005 г. Подсъдими са майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски.

На предишно заседание съдебният медик професор Стойчо Раданов заяви, че нова петорна съдебна експертиза отхвърля тезата, че Димитров е починал от инфаркт. Раданов поясни, че се касае за насилствена смърт, настъпила вследствие на драматични увреждания от многократни удари в главата и гръдния кош.

Според адвоката на единия от подсъдимите – Иво Найденов, тази експертиза може да се обжалва, тъй като тя е била оповестена първо пред журналисти, а после в съдебна зала.