Прокурори ще се обясняват за обвиняем по делото „Маргини”
Прокурори ще се обясняват за обвиняем по делото „Маргини” / снимка: DarikNews
Прокурори ще се обясняват за обвиняем по делото „Маргини”
19871
Прокурори ще се обясняват за обвиняем по делото „Маргини”
  • Прокурори ще се обясняват за обвиняем по делото „Маргини”

Градският прокурор Николай Кокинов ще поиска обяснение от Софийска районна прокуратура, защо не са съобщили, че срещу Иво Карагеоргиев, който е обвиняем в процеса срещу братя Маргини, има ново дело от края на 2008 година. Карагеоргиев е подсъдим по процеса срещу Маргини за опит за убийство срещу Любен Гоцев, Иван Тодоров-Доктора и финансиста Никола Дамянов.

Градският прокурор Николай Кокинов ще поиска обяснение от Александър Налбантов - шеф на Софийска районна прокуратура, защо не е сезирал Софийска градска прокуратура за това, че Иво Карагеоргиев, обвиняем по процеса срещу Маргините, има преписка от края на 2008 година. Той е бил заловен в момент, в който тегли пари от банкомат с чужда карта. Карагеоргиев е арестуван за 24 часа в края на ноември 2008 година по тази преписка.

Възможно е също така да се направи проверка и в болница „Токуда", където Иво Карагеоргиев бе опериран от сърдечно заболяване. Поради това процесът срещу Маргините многократно бе отлаган и преди доста време беше окончателно спрян.