Прокурори разследват 8 престъпни схеми в Софийски имоти
Прокурори разследват 8 престъпни схеми в Софийски имоти / netinfo
Софийска градска прокуратура работи по 8 престъпни схеми в общинската фирма “Софийски имоти” и проверява всички директори от създаването й през 1996 г. досега. Това съобщи наблюдаващият делото прокурор Пламен Панайотов.

Делото е образувано миналата година, но в него направленията са 8 и е възможно да се отделят няколко предварителни производства. Прокурор Панайотов посочи, че 8-те престъпни схеми са:

„На първо място са съвместните дружества – 12- между Софийски имоти и други юридически лица. На второ място са отделните продажби, които само в одитния доклад са 30 за 2003 година, които са под балансовата стойност. Третото направление са наемни отношения, четвъртото направление са дарения, петото – спонсорства, шестото – рекламна дейност и имаме доказателства по данъчно-ревизионни актове за извършени данъчни престъпления от длъжностни лица от дружеството”.

Сегашният изпълнителен директор на фирмата Александър Шопов също се проверява от прокуратурата както за възпрепятстване на правосъдието заради укриване на значителна част от архива и документите, иззети при вчерашната спецакция, така и за отмяна на договори на предишни ръководства.