Арести за измама с евросредства. Задържан за  24 часа е кметът на община Годеч Радослав Асенов и една от заместничките му. Делото е на Специализираната прокуратура и антикорупционната комисия.

Специализирана прокуратура е образувала досъдебно производство за незаконно получаване на средства от фондове на Европейския съюз, основно по мерки администрирани от Държавен фонд „Земеделие“.

По информация на NOVA петима са задържани за 24 часа. Освен кмета, зад решетките са и заместничката му Надя Сотирова, приближена до него жена, както и шеф на фирма.

Вчера прокуратурата и антикорупционната комисия са извършили над 15 претърсвания и изземвания в различни имоти в София, Годеч и Костинброд. Действия по разследването били проведени в самата община Годеч, както и в Областна дирекция по безопасност на храните – София област.

Според източници на NOVA се проверява дали кметът е купувал имоти и машини от името на подставени лица. На посочените телефони в сайта на общината за контакт с кмета днес никой не отговаряше. Предстои прокуратурата да прецени на колко от задържаните ще повдигне обвинения.