Продължава издирването на изчезналото семейство край Винево
Продължава издирването на изчезналото семейство край Винево / снимка: DarikNews.bg, Хасково

В неделя продължава издирването на тримата изчезнали от семейство Рамадан край хасковското село Винево. Вчера беше открито едно от телата - на 45-годишната Ресмие Хакиф Рамадан. Четиримата души от семейството вероятно са се удавили, след като колата им е паднала от мост миналата нощ.

В събота, макар и без резултат, до късния следобед продължи търсенето на съпруга Мюмюн Хакиф Рамадан, дъщеря им Ширин и 4-годишния им внук Мерт. Беше взето и решение да започне контролирано източване на язовира, на чието дъно бе твърде вероятно да бъдат открити телата. Бе установено обаче, че водите му са много мътни след пороя и затова до момента все още не са влизали водолази.

„Надеждите ни са нивото да падне достатъчно, за да търсим и в язовира, чиито брегове също са обрасли с растителност и затрупани с купища дървета и коренища", коментира в края на съботната спасителна акция зам.-началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково Димитър Колев.

В издирването на тримата от семейство Рамадан през деня се включиха над 100 души, сред които два спасителни екипа от пожарната - единият по вода, с лодка, а другият, полиция, гражданска защита и доброволци търсиха телата по поречието на реката.

Използвани бяха четири багера и резачки, за да се разчистват купищата дървета, коренища и отломки, които водата бе донесла. Същата техника и състав на екипите ще бъдат използвани и в неделя.

През деня в търсенето се включи и следово куче, което обходи целия район, но също без резултат. Доброволците и спасителите също претърсиха почти целия участък от фаталния мост до язовира.

По-рано Димитър Колев прогнозира, че предвид обстановката след пороя, търсенето на телата ще е трудна и продължителна агония.