/ БГНЕС
Ако отменят полет, обърнете се първо към авиокомпанията
96397
Ако отменят полет, обърнете се първо към авиокомпанията
  • Ако отменят полет, обърнете се първо към авиокомпанията
Заради лошото време полети между София и Варна днес няма да има, а излитащите до Лондон Станстед в 14.55 часа и Рим в 19.05 бяха отменени. От кацащите анулирани са обратният курс от Лондон и от Палма де Майорка. Закъсняха и полетите за Виена и Франкфурт, съобщават от Летище София.

Снегът блокира летище Пловдив, отменят полети
 
В случай на закъснял или отменен полет, ние трябва да се обърнем най-напред към авиокомпанията, която е длъжна да ни осигури необходимото за непредвидения престой. Това обясни Димитър Маргаритов, председател на Комисия за защита на потребителите.
 
Хората, които ще пътуват днес или докато има затрудняващи метеорологични условия, могат да получат актуална информация за полета си, свързвайки се с централата на Летище София.

Отмениха полет на „Уиз Еър“ до София, 130 пътници чакат на парижко летище
 
Ако полетът ни закъснява Димитър Маргаритов съветва да се обърнем най-напред към авиокомпанията, за да изискаме това, което задължително трябва да ни се предостави, ако става въпрос за престой, настаняване в хотел, за предоставяне на храна и напитки и възможност за провеждане на разговори. Авиокомпаниите са длъжни в непродължителен период да осигурят алтернативен транспорт, ако говорим за принудително кацане на друго летище, извън планираното. Ако има затруднения, нека хората сигнализират към нас и особено Европейският потребителски център, който функционира към КЗП, призова той: "Нашите колеги компетентно и спокойно ще откликнат на всяко запитване и ще се опитат да помогнат максимално".

Българи бедстват на летището в Тимишоара
 
От летището няма как да дадат информация докога вътрешният полет София – Варна ще е отменен.