Румен Радев и  принц Фейсал бин Фархад ал Сауд
Румен Радев и принц Фейсал бин Фархад ал Сауд / пресцентър, Президентството на Република България
Перспективите за развитие на икономическото сътрудничество между България и Саудитска Арабия обсъди президентът Румен Радев с министъра на външните работи принц Фейсал бин Фархад ал Сауд
 
Сътрудничеството на България и Саудитска Арабия в икономиката, енергетиката и високите технологии обсъди президентът Румен Радев с министъра на външните работи принц Фейсал бин Фархад ал Сауд на среща в Ню Йорк. Държавният глава изрази високата си оценка за мащабната инициатива за развитие и модернизация на Саудитска Арабия Визия 2030 и отбеляза възможността и капацитета на компании от България да участват в този процес. 
 
Обща бе позицията, че България и Саудитска Арабия могат да си партнират в секторите на високите технологии, научните изследвания, както и в областта на отбраната. Провеждането на първото заседание на Смесения комитет за икономическо сътрудничество между България и Саудитска Арабия ще даде възможност за набелязване на конкретни области и проекти от взаимен интерес, бе подчертано по време на срещата.
 
По време на срещата президентът Румен Радев изрази и интереса на България за алтернативни доставки на суров петрол след изтичането на дерогацията за внос на петрол от Русия.