/ БГНЕС
Президентската съпруга Десислава Радева направи коментар относно СРС-та, свързани с работата ѝ на PR във Военновъздушните сили.

В своя профил във Facebookк съпругата на президента написа "Приятелка звъни от близо два часа. Няма да вдигна! Държавната измяна дебне отвсякъде..." и сподели песента на Toto - Hold the Line.

Началникът на кабинета на Радев: Разпространените записи са с много условностиРеакцията на госпожа Радева идва след като главният прокурор Иван Гешев изпрати до Конституционния съд (КС) искане за задължително тълкуване на чл. 103 от Конституцията на България – норма, отнасяща се до имунитета на президента и вицепрезидента на страната.

Прокуратурата разкри защо пита КС за имунитета на Радев (ЗАПИСИ/ДОКУМЕНТИ)

По-късно стана ясно и защо Гешев иска да разследва президента - появиха се СРС-та, в които се чува и гласът на Радев, като при анализ са констатирани данни и доказателства „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност - президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му“.

Анализът на проведените телефонни разговори разкрива, че същите са по повод вероятно извършвана проверка от КПКОНПИ по отношение на г-жа Д. Р.“, съобщиха от прокуратурата.