Пренасочват 27 митничари от пунктовете в Добричко
Пренасочват 27 митничари от пунктовете в Добричко / netinfo

27 са служителите на митническите пунктове в Дуранкулак, Йовково и Кардам, които ще бъдат пренасочени на нови работни места, съобщи шефът на митницата в Добрич Веселин Тенев.

12 души ще започнат работа във варненската митница, а останалите ще бъдат преместени в пунктовете в Балчик и Добрич. Няма да има съкратени, увери Тенев.

Пренасочването се налага, защото от 1 януари, заради влизането ни в Европейския съюз, митническите пунктове на ГКПП-та в Добричка област излизат от структурите на Агенция „Митници”.

Желаещите да преминат границата с Румъния вече се обслужват на едно гише от български и румънски гранични служители, каза още Веселин Тенев. Проверката трае около 5 минути.

Наблюденията сочат, че през празничните дни румънците, прекосили границата, са били повече от българите. Гостите от северната ни съседка предпочели да посетят български заведения заради по-ниските цени у нас. Българи са пътували към Румъния най-вече на 1 и 2 януари, на разходка и на кафе до Мангалия и Констанца, допълни шефът на добричката митница.