/ БГНЕС
Антикорупционната комисия в момента не прави нищо, според мен, и коалиционните партньори трябва да се обединим и да кажем, че ново ръководство трябва. Това каза министър-председателят Кирил Петков след като взе участие в поклонението на връх Околчица по повод отбелязването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Петков бе попитан дали министър Рашков е подходящ за ръководството на КПКОНПИ. "Министър Рашков се бори много добре в този момент като министър на вътрешните работи, аз лично му имам голямо доверие, но да самите кандидатури за КПКОНПИ нямаме никакви лица, които искаме да казваме, защото трябва да има съгласуване. Миналият път видяхме, че не е добре преди да се съгласува между коалиционните партньори, да се говори по медиите", заяви Петков.

Генчовска: Съветници на премиера саботират политиката на МВнР за РС Македония

"Всеки път много ясно го заявявам и всеки път някакви страхове се прокрадват - нищо няма да се направи без българския парламент, така че това е нещо, което трябва да се реши национално. Преди да вкарам този въпрос в българския парламент, когато и да е това, никога няма да направи това правителство нищо без тази подкрепа". Така премиерът коментира въпроса за Република Северна Македония.

Петков добави, че България винаги е готова за разговори с европейските партньори, ако те имат смислени предложения, но те трябва да са в рамковата позиция на България и каквото и да се направи, дори да трябва да се потвърди тази поциция, то ще мине през българския парламент.