Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 4 юни 2019 г.

Пред представителите на бизнеса у нас премиерът Борисов сподели добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя. „Ние данъците нямаме да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, подчерта още премиерът Борисов.

В изказването си пред българския бизнес министър-председателят посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи. „Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други“, обясни премиерът.
 
 

Присъствах на Петия годишен бал на КРИБ и връчването на големите награди на бизнес организацията. Изключително съм...

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 4 юни 2019 г.

Бойко Борисов заяви, че България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, както и че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Малко по-рано пък премиерът съобщи, че по всяко време, когато коалиционните партньори пожелаят, може да бъде свикан Коалиционен съвет. „Ние всеки ден сме с Каракачанов, с другите, с Марияна Николова, когато пожелаят, аз съм там“, коментира министър-председателят пред журналисти преди началото на церемонията по връчването на наградите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Връчиха петите юбилейни награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България” (СНИМКИ)

За пета поредна година балът бе под патронажа на премиера.
 
 

Пристигнах на Годишния бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 4 юни 2019 г.

Годишният бизнесбал успя да събере на едно място 13 министри от кабинета „Борисов” 3 и десетки компании от различни сфери.

„5 години ние се събираме тук, за да се поздравим с постигнатото, да се видим, да обсъдим идеи. Да се виждаме и на 6-тата и на 10-тата, защото министър-председателят е патрон на бала. Един и същи патрон толкова години - какво му трябва да човек. Не е зле”, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

„Тук бяха казарми, сега е технопарк. Мога да кажа, че България пак се завърна така, както е била преди 1944 година. Една индустриална държава. Където минете е завод до завода”, посочи премиерът.

„Конкуренцията става все по-убийствена или както Чърчил беше казал: „С много пот, кръв и усилия можете да постигнете всичко”, каза още Кирил Домусчиев.
 
БТА