/ БТА
Председателят на Милли Меджлиса на Азербайджан проф. д-р Сахиба Гафарова Сахиба Гафарова и на Народното събрание Росен Желязков проведоха среща на четири очи в историческата сграда на парламента на пл. „Народно събрание“ 2. Проф. Гафарова се подписа в книгата за официални гости. 

Сахиба Гафарова
Георги Димитров

Разговорът между двамата продължи по-дълго от предвиденото. След това се проведоха пленарни разговори между председателите на парламентите на двете държави и народни представители от двете страни. В началото им Желязков отбеляза, че двустранните отношения се развиват ускорено и са базирани на интересите на двете държави. Вашата визита е поредният принос за задълбочаване на двустранните отношения, които се водят с голяма интензивност, обърна се Желязков към Сахиба Гафарова. Той изрази надежда посещението ѝ у нас да бъде ползотворно.

Гафарова положи венец пред Паметника на незнайния воин в София.

Сахиба Гафарова
Георги Димитров

Прозвучаха химните на Азербайджан и на България.Така започна официалното ѝ посещение у нас, което е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков. 

Сахиба Гафарова
Георги Димитров

Програмата на посещението предвижда и пленарни разговори между председателите на парламентите на България и Азербайджан и народни представители от двете институции.

Проф. д-р Сахиба Гафарова посети и Центъра за азербайджански език и култура към Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски".
Нелли Желева/БТА