/ БГНЕС
Председателят на Милли Меджлиса на Република Азербайджан проф. д-р Сахиба Гафарова ще бъде на официално посещение в България на 12 септември 2023 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Официалното посещение ще започне в 10.00 часа пред Паметника на незнайния войн, където председателят на Милли Меджлиса ще положи венец.

Срещата на председателите на парламентите на България и Азербайджан ще бъде в 10.40 часа в сградата на Народното събрание, пл. „Народно събрание" №2. Проф. д-р Сахиба Гафарова ще се подпише в книгата за официални гости.

В 11.00 часа в зала „Изток" ще започнат пленарните разговори между председателите на парламентите на България и Азербайджан и народни представители от двете институции.

В програмата на официалното посещение на председателя на Милли Меджлиса на Азербайджан у нас са предвидени срещи с президента Румен Радев и с министър-председателя акад. Николай Денков.

Проф. д-р Сахиба Гафарова и водената от нея делегация ще посетят центъра за Азербайджански език и култура към Центъра за източни езици и култура на Софийския университет „Св. Климент Охридски".