Предлагат експериментално замерване на топломерите
Предлагат експериментално замерване на топломерите / netinfo

"Топлофикация София"-АД предлага експериментален модел за отчитане на реално подадената топлинна енергия на абонатите за месец февруари. Предложението е направено от изпълнителния директор на дружеството в писмо до председателя на Федерацията на потребителите.

Повод за предложения алтернативен начин на замерване е недоволството на абонати от високите сметки за изразходвана топлоенергия за месец декември 2006 г., се казва в писмото.

Експериментът може да бъде проведен в три посочени от федерацията жилищни сгради в София. За целта в една от сградите всички живеещи трябва да бъдат абонати на "Топлофикация", във втората - само част, а в третата трябва да има минимален брой абонати на дружеството.

Необходимите условия за замерването ще бъдат наличието на монтирани индивидуални топломери в трите сгради, както и предварителното засичане на показателите им от фирмите за дялово разпределение, преди началото на експеримента.

Преговорите между федерацията и "Топлофикация София"-АД относно предложените промени в предстоящата за обнародване Наредба за топлоснабдяване продължават, допълват от дружеството.