Предлагат да има квартали за секс услуги във всеки БГ град
Предлагат да има квартали за секс услуги във всеки БГ град / Thinkstock/Getty Images

Нов опит за легализиране на проституцията у нас. Депутат се заема да узакони най-древния занаят, съобщава Нова телевизия. Българските жрици да плащат данъци, а работата им да се контролира от държавата - това са само част от идеите, които парламентът ще обсъди.

„При положение, че една учителка получава 550 лева и може да си плаща данъци и осигуровки и да отглежда две деца, едно момиче, което получава 10 000 лева да не плаща - не го разбирам", коментира Стефан Кенов, депутат и автор на законопроекта.

Идеята е във всеки град да се обособи квартал, като единствено в него ще са разрешени платените секс услуги.

Най-подходящи за това били курортите. Така например мераклиите от Бургас ще трябва да прескачат за малко ласки до Слънчев бряг.

„Достатъчно беше за Слънчев бряг да се отърси от алкохолния туризъм, сега остава да предлагаме и секс услуги, с които да накърняваме името на комплекса", коментира Златко Димитров, изп. директор на "Слънчев бряг" АД.

От нелегалната любов обаче всяка година на тъмно оставали между 500 и 700 млн. лева - обороти от секс услуги. Публичните домове също ще трябва да плащат лицензи.

Жрица на любовта моли: Всички Европейски съюзи да помогнат да получа лична карта

Защитничката на платената любов Тонка Георгиева е с 14-годишен стаж по магистралите и е готова да работи легално.

Източник: Novanews.bg