/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Благоевград е предала на съд шофьор по обвинение шофиране след употреба на кокаин, съобщиха от прокуратурата.

Дрогиран с метамфетамин шофьор катастрофира в Дряново

Обвиняемият - на 49 години, е правоспособен водач, многократно санкциониран по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата. Около 10:00 часа на 29 април, след употреба на наркотик, той предприел управление на лек автомобил Порше "Кайен“, като се движел по бул. „Св. Димитър Солунски“ в Благоевград.

Колата му била спряна за проверка от автоконтрольори, които го тествали за употреба на алкохол и наркотици. Пробата на едно от техническите средства отчела положителен резултат за употреба на кокаин.

Хванаха шофьор дрогиран с амфетамин и метамфетамин

Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение, който мъжът подписал без възражения. На основание заповед за прилагане на принудителна административна мярка, временно му било отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Употребата на кокаин значително повлиява концентрацията и движенията на водача. Управлявайки МПС под въздействие на наркотика, обвиняемият поставил под риск живота и здравето на всички участници в движението.
 
Предстои наказателното производство срещу мъжа, който има предходно осъждане, да продължи в съда.