/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 42 години за нарушаване на заповед от домашно насилие, съобщиха от прокуратурата.

Млад мъж наруши заповед за защита от домашно насилие в Елена

Обвиняемият е бил женен и от този брак имали две деца.
Отношенията между съпрузите били влошени, поради поведението на мъжа при употреба на алкохол и проявявана срещу жената агресия. По тази причина съпругата му, е падала молба за прекратяване на брака.

Освен това, във връзка с извършен спрямо нея акт на домашно насилие от страна на обвиняемия, тя подала в съда искане за предприемане на мерки по Закона за защита от домашното насилие. Било образувано гражданско дело.

Болка и страх по време на изолацията - растат случаите на домашно насилие

С оглед достатъчно данни за наличие на пряка и непосредствена опасност за живота и здравето на жената, на 28 февруари 2019 г. съдът издал заповед за незабавна защита, която била няколкократно нарушавана от мъжа. В тази връзка било образувано наказателно производство, по което му било наложено административно наказание „глоба“ в размер на 1000 лева.

На 22 март, по образуваното гражданско дело, съдът издал заповед за незабавна защита от домашно насилие. На него му е било забранено да приближава жената, обитаваното от нея жилище, местоработата й, както и посещаваните от нея места за социални контакти и отдих за срок от 9 месеца.

На 12 декември 2019 г. обвиняемият се обадил на сина си по телефон. Детето му споделило, че поради финансови затруднения и неплатена сметка в апартамента, който обитава с майка си, ще бъде спряно електричеството.

Мъж наруши заповед за защита от домашно насилие и удря с юмруци жена в Горна Оряховица

Тогава мъжът му казал, че след 10 минути ще чака майка му пред денонощния магазин, за да й даде пари,
с които да плати задължението. Притисната от необходимостта да вземе обещаните средства, тя отишла до въпросното място. Там я чакал с букет цветя.

Попитал я дали идва заради него, при което тя му отвърнала, че е дошла единствено заради парите, които ще му приспадне от дължимата от него издръжка. Това ядосало обвиняемия и след като й предал сумата от 100 лева, същият нанесъл няколко удара в лицето на жената.

Мъж преби приятелката си в Смолян

Пострадалата побягнала, като я последвал до жилищния блок, но след като видял там хора се отказал. Жената била с видими наранявания по лицето, сигнализирала органите на полицията за случилото се. Посетила и съдебен лекар, който й издал медицинско свидетелство.

Междувременно, обвиняемият бил установен от органите на реда във видимо нетрезво състояние и задържан за срок до 24 часа. Предстои наказателното производство срещу да продължи в съда.