Изключително натоварен ще е трафикът в столицата и областните градове днес, най-сериозна ще е ситуацията на изходите на София и по трите основни магистрали - "Тракия", "Хемус" и "Струма".

Пътните полицаи вече обявиха, че ще разположат днес и на Бъдни вечер, когато също се очаква сериозен трафик, допълнителни екипи, а по магистралите, където се извършват ремонти, ще се предприемат и временни организации на движението.

Едно от местата, където се получават сериозни тапи и километрични колони от пъплещи автомобили е магистрала "Тракия" преди тунел Траянови врата. Там се извършва ремонт на тръбата в посока Пловдив и заради това движението преминава двупосочно само в тръбата към София.

Полицията и пожарната с важни препоръки по време празниците

Ще има засилен контрол за недопускане на шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества.

За хората, които не разполагат със собствен транспорт или пък предпочитат да използват БДЖ, железниците обявиха повече вагони, които ще пътуват от днес по най-натоварените направления в страната. Допълнителните вагони ще има и към композициите, които пътуват сутринта на 24 декември, както и през целия ден на 3 януари догодина.

Полицията призовава хората, които ще пътуват за празниците извън градовете, в които живеят, да не държат скъпоценности в домовете си.
БГНЕС