/ БГНЕС
В същото време "Фалконът" пак отива на ремонт в Женева
Кабинетът се отказва от решението да закупи нов правителствен самолет. Това стана ясно по време на заседанието на Министерския съвет. 

"Не ща да купуваме нов самолет", заяви Бойко Борисов още с влизането си. И се извини на пилотите за решението си, като добави, че е наясно, че така застрашава не само своята, но и тяхната сигурност, както и сигурността на другите хора, които пътуват заедно с него.

"Мъчно ми е за пилотите, екипажите и за пътниците. Истински ми е мъчно, но с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7", каза премиерът, а въпросните точки са предвидени в дневния ред решения на МС, които се отнасят до отпускане на допълнителни бюджетни средства. От думите му стана ясно, че с част от парите, заделени за нов самолет, ще бъдат изградени две спортни съоръжения в Пловдив - на Локомотив-Пловдив и Ботев Пловдив. Сумата, която правителството ще отпусне за тази спортна инфраструктура, е в размер на 37 млн. лева. 

 "След това всеки, който иска, да купува"., отсече Борисов пред министрите и медиите.

"Фалкон"-ът пак се счупи преди полет на Борисов

"Завчера пак отказа автопилотът на самолета, когато облита Бургас. Не могат да кажат защо. Сега пак ще платим маса пари, защото отива в Женева на ремонт", разясни той техническото състояние на правителствения самолет "Фалкон".

"Не, няма да си купуваме!  Риска да го поемат тези, които се изказват против него. С тези пари ще покрием тези точки", повтори премиерът.