/ БГНЕС
На редовното си заседание служебното правителство ще разгледа решение за приемане на списък на иновативните училища в  България за предстоящата учебна година, съобщи пресцентърът на кабинета.

Министрите ще разгледат промени в постановление номер 283 на МС от 2021 г. за приемане на списък на професионални направления и защитени специалности, по закона за висшето образование.

На заседанието ще бъде разгледан Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на ДФ „Земеделие“ за 2022 г. Постановлението е за осигуряване на ликвидност на земеделските стопани и за подкрепа на свиневъдите и птицевъдите за хуманно отношение към животните, както и за осигуряване на подкрепа за земеделските стопани по национални мерки за компенсации на повишените цени на енергоносители, фуражи, препарати за растителна защита, горива и торове.

МС ще разгледа Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на министерството на външните работи за 2022 г. както и  проект на меморандум за стратегическо партньорство между правителствата на България и Обединените арабски емирства.
МС