Започва изграждането на около километър и половина нов път, който да заобиколи срутището на пътя Смолян - Мадан и да пренасочи движението за леки автомобили, заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.
 
Той изрази надежда до около 10 дни пътят да е завършен и добави, че има седем-осем села, които все още са откъснати. Хората преминават пеша през свлачищната зона, което е изключително опасно, предупреди инж. Атанасов.

временен път Рудозем-Смилян
netinfo

В момента работещите и учениците от близките населени места трябва да пътуват допълнително и пътят им се удължава с минимум 30 километра, за да стигнат до Смолян.
 
По новия път ще минават само леки автомобили и автобуси до 22 места, като товарният трафик ще продължи да е по обходните трасета Рудозем - Фатово - Смолян, както и вече отпушения път Рудозем - Смилян - Смолян. Той ще бъде асфалтиран, но ще е временно решение на проблема.

временен път Рудозем-Смилян
netinfo

Свлачищните процеси продължават. От сряда междуведомствена работна група и комисия ще започнат работа по обследване и укрепване на свлачището, което се оказва уникално като площ и раздробеност. Над пътя са надвиснали стотици милиони тонове скална маса, която може да повлече всичко към реката, обясни председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“.