Повреда във влака Добрич - Варна паникьоса пътниците
Повреда във влака Добрич - Варна паникьоса пътниците / снимка: Sofia Photo Agency
Повреда във влака КардамДобрич - Варна предизвика двучасово закъснение и създаде напрежение сред пътниците. Инцидентът е станал в неделя вечерта, разказа пред Дарик един от пътниците – 24-годишният студент Калоян Куртев. Мотрисата е спряла във вилната зона на Добрич, без някой да даде обяснение на пътниците за причините. Осветлението във влака било изключено.

Вместо в 18,30 часа, влакът тръгнал в 19,25 часа. на 2-3 км след Добрич композицията спряла. Светлините угаснаха, а машинистите започнаха да сноват из влака, беше редно да ни кажат какво става, разказва Калоян Куртев.

Мотрисата обслужва маршрута Кардам - Добрич - Варна и обратно. Оказва се, че тя е аварирала два пъти в един и същи ден заради предпазител, който е повредил двигателя. Затова влакът тръгнал към Варна с голямо закъснение. Аварира отново край Добрич.

Ще бъде потърсена отговорност от началника на влака Добрич – Варна, защото не е информирал пътниците за причините за половинчасов престой по маршрута и не е реагирал на създалото се напрежение, каза шефът на регионален център „ЖП превози” инж. Димитър Василев.