/ iStock/Getty Images
Играта "Развийте ума си!" е дело на ученичките Десимира Димитрова и Нурджан Мехмедова
Ученици от Търговище създадоха образователна игра по компютърно моделиране.

Играта "Развийте ума си!" е дело на ученичките Десимира Димитрова и Нурджан Мехмедова от Второ СУ "Проф. Никола Маринов", съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Второ СУ "Проф. Никола Маринов"

Идеята е чрез игра обучението по компютърни науки да стане по-привлекателно и достъпно за малките ученици. Целта на играта е учениците да съставят алгоритми, като посочват команди на героя, който трябва да покори три замъка, преминавайки през всичките нива.

Сайт за матурата по български създадоха казанлъшки ученици

"Искаме да помогнем на децата в нашето училище
, а и не само на тях, да развиват своето алгоритмично и логическо мислене", споделя Десимира, която след два месеца завършва средното си образование.

Второ СУ "Проф. Никола Маринов"

Десимира и Нурджан от няколко години се занимават с програмиране и участват в национални олимпиади и състезания под ръководството на Венка Петрова - старши учител по информатика и информационни технологии, допълват от училището.

Двете момичета са представили образователната игра пред децата от клуб "Виртуален свят" с ръководител Петя Грудева. Всички ученици минаваха ниво след ниво, като някои от тях с лекота съставяха правилните алгоритми и получиха максимален брой точки. Те споделиха, че ще се върнат отново в играта, защото е интересна и увлекателна.

Играйте: https://develop-your-mind.2su-tg.com