Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров заради уволнен член на левицата. Член на БСП в Шумен се е разделил с поста си заради политическото си членство в партията. За това алармира председателят на левицата Корнелия Нинова. Тя поиска от главния прокурор Сотир Цацаров проверка на случая. „Оказва се, че сигналът за нарушението на закона е подаден от друг член на БСП“, уточни вътрешният министър Валентин Радев.
 
Уволнен от държавна служба член на БСП в Шумен разпали пореден политически скандал между социалистите и управляващите. Според лидера на Левицата уволнението е заради политическо членство в партията.
 
„Член на БСП, който е бил държавен служител, е уволнен от служба заради това, че е бил член на БСП. Но не се спира дотук - образуват му тази проверка и го обвиняват, че е нарушил закона, който казва, че държавният служител не може да бъде член на ръководен орган на партията. Нашият ръководен орган е единствено Националният съвет. Този човек не е бил член на Националния съвет“, каза Нинова.

Нинова: Държавен служител е уволнен заради членството си в БСП
 
МВР не нарушава правата на членовете на БСП в Шумен. Това обясни в кулоарите на парламента вътрешният министър Валентин Радев:
 
„Беше забъркано името на полицията - какво прави МВР, защо Икономическа полиция се занимава. Ето и фактите: един член на БСП, техен активист пише сигнал до прокуратурата срещу друг член или техен активист в Шумен. В сигнала пише: „Моля ви, проверете вярно ли е това, че този другия член кандидатства за експерт и е излъгал вероятно в декларацията си, че не е членувал в БСП. Проверете го това и ако е така, той извършва престъпление“. Прокуратурата издава постановление, с което задължава МВР  да извърши тази проверка“, посочи Радев.
 
От левицата не коментираха думите на вътрешния министър.