Полицията разби четири престъпни групировки в Ловешка област
Полицията разби четири престъпни групировки в Ловешка област / netinfo

Полицията е засякла действията на четири престъпни групировки, действали на територията на Ловешка област през първите шест месеца на тази година, съобщи главен комисар Милко Димитров, директор на Областна дирекция "Полиция" в Ловеч. Две от групировките са разкрити.

Едната от тях, възползвайки се от миграционния процес, е организирала трафик на хора, а другата е изнасяла извън страната и е продавала културни ценности и археологически находки. Наличието на два фармацевтични завода в областта - на фирмите "Актавис" и "Софарма", се използва от престъпните групировки за разпространяването на лекарствени средства и упойващи вещества в комбинация със синтетични наркотици.

Нанесените щети от действията на престъпните групировки надхвърлят 1 400 000 лева.

По думите на Милко Димитров, в Областна дирекция "Полиция" в Ловеч са регистрирани над 20 сигнала за корупция, най-вече в областта на социалното и здравното осигуряване, както и при изплащането на определен вид помощи. Замесени са длъжностни лица от държавната и от общинската администрация. 11 от случаите са приключени с мнение за досъдебно производство.