Полицията издирва заподозрян за палежите на автомобили в София
Полицията издирва заподозрян за палежите на автомобили в София / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Полицията издирва заподозрян за палежите на автомобили в София. Това каза директорът на СДВР Валери Йорданов пред журналисти, след като присъства на награждаването на „Полицай на годината”.

По думите на Йорданов разследването на случая продължава и всички действия на полицията са в рамките на закона. Директорът на СДВР коментира факта, че двама от тримата задържани до момента бяха освободени от съда с най-леката мярка за неотклонение с думите „направете разлика между „подписка” и картичка за Нова година, защото „подписка” означава, че лицето е обвиняемо”.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира обстоятелството, че апелативният прокурор не подкрепи искането за налагане на „задържане под стража” на заподозрения Юлиан Ковачки, като каза, че Ковачки е бил задържан на първа инстанция, били са извършени допълнителни процесуално-следствени действия и са били разпитани много хора. Не бих искал да коментирам дейността на един прокурор, каза Цветанов. По думите му полицията получава необходимата подкрепа като цяло от прокуратурата. Министърът отбеляза, че в случая никой не говори за произнасяне на присъди, а разследващите се нуждаели от допълнително време.