Полицията издирва Ната Тенева Желева
Полицията издирва Ната Тенева Желева / снимка: Пресцентър МВР Шумен

Полицията в Шумен издирва по молба на близките й Ната Тенева Желева на 69 години от село Веселиново. По данни на внука й на 22 март около 17.00 ч. тя напуснала дома им в село Веселиново и от тогава е в неизвестност. Сигнал за това е подаден на телефон 112 около 21.00 ч. същия ден.

Жената е обявена  за общодържавно издирване. По данни на близките й жената е с психично заболяване и е неориентирана и неадекватна, като не проявява агресивност. До момента служители на Районно управление „Полиция”-Велики Преслав са извършили множество мероприятия за  установяване на местонахождението й. Извършени са обходи в село Веселиново, като щателно е претърсено коритото на река Брестова. 

Издирваната жена е висока около 152 см, с кафяви очи, прошарена коса. Била е облечена с зелена блуза на райета. Обута с черен клин и гумени галоши. Използва бастун, който е оставила в дома си. Характерно е, че се движи бавно и накуцва.

МВР Шумен умолява гражданите, които разполагат с информация за местонахождението й да се обадят на телефон 0538/42503 в РУП-Велики Преслав, телефон 112 или в най-близкото полицейско управление.