Има данни, че служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, потвърдиха за NOVA от МВР. 

Източници от разследването твърдят, че става въпрос за Симона Пейчева - служител в Първо РПУ - София. По последна информация тя е пътувала в джипа на Семерджиев в момента на жестоката катастрофа на бул. „Черни връх” във вторник вечерта, при която загинаха две млади жени, а друг мъж беше ранен. По случая работи дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР.

По-рано днес стана ясно, че вече е повдигнато обвинение на Георги Семерджиев. Това съобщи зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

„Малко преди полунощ беше приведен в ареста на бул. "Г.М. Димитров". Обвинението му предвижда затвор от 5 до 20 години. Предприехме всички мерки да не стане трагичен инцидент при задържането му. Надявам се да съберем достатъчно доказателства, които да послужат в съдебното производство. По думите на един от разпитаните вероятно Семерджиев е шофирал с над 200 км/ч", поясни той. 

На 5 юли, около 23:00 ч. джип с висока скорост удари таксиметрова кола, а след това се заби в асансьор на метростанция "Европейски съюз". От силния удар колата се разцепи на две половини, едната от които удари и уби на място на тротоара две млади жени - на 22 и на 26 години. 

За издирване веднага бе обявен 36-годишният бивш футболист Георги Семерджиев, който по последна информация шофира колата. Той е криминално проявен, с отнета шофьорска книжка, с десетки пътни нарушения, включително и с наркотици. Според очевидци с него е имало една или две жени.

По-късно през деня Семерджиев беше арестуван в апартамента, в който живеел без адресна регистрация. Той бе задържан при съвместна акция на полицията и специализирания отряд „Кобра“.

По темата

nova.bg