Подписка в защита на Стефан Стефанов инициират жителите на Кортен
Подписка в защита на Стефан Стефанов инициират жителите на Кортен / снимки: DarikNews.bg

Подписка в защита на 27-годишния охранител Стефан Петров Стефанов инициират жителите на новозагорското село Кортен. Само за 3 часа са се подписали над 250 души от родното му село и Нова Загора.

„Искаме по-лека присъда за Стефан и сме готови да му окажем както морална, така и материална помощ", заяви пред Дарик един от организаторите на проявата Истилияна Босилкова. Тя добави, че са готови да съберат и пари и да платят на адвокат, за да не бъде назначен служебен.

„Всичко, което се случи в последните няколко дни, не е прецедент в историята на страната ни в последните години, но не е и неочаквано събитие, предвид фактите и обстоятелствата относно икономическото положение на страната, несменяемата политическа конюнктура и социалното положение, в което всички ние сме поставени", пише в разпространената декларация в интернет.

В нея е записано още: „Ние търсим истината относно мотивите, които са подтикнали нормален човек да заяви себе си по този начин". Декларацията ще бъде изпратена до президента, министър-председателя, председателя на Народното събрание, вътрешния министър, председателите на парламентарно-представените партии, главния прокурор на страната и окръжния прокурор на Сливен.

Подписка в защита на Стефан Стефанов инициират жителите на Кортен
netinfo