По-голяма пързалка и сноуборд в улей на Ариана тази зима
По-голяма пързалка и сноуборд в улей на Ариана тази зима / снимка: Sofia Photo Agency
По-голяма пързалка за зимни кънки ще има през тази зима на езерото „Ариана" в сравнение с миналогодишната. Това каза за Дарик Иво Кръстев, един от управителите на комплекс „Ариана". Той съобщи още, че рампата за сноуборд ще бъде с улей, за да се ползва и от обикновени любители на този спорт, а не само от професионалисти. Стопаните на езерния комплекс се надяват през следващото лято да предложат разходка в Борисовата градина с атракционно влакче, тъй като не са успели за това лято.

„Направихме детски кът това лято – това е новото и е безплатно за децата. Направихме и ново осветление, което също е много важно. Осветеността на едно място вечер му придава друг облик. Също така охраняваме, а когато това се знае, е много по-спокойно за всички граждани. А и фактът, че няма престъпления в района, говори много", обясни Иво Кръстев.

По повод намерението да организират разходки с атракционно влакче по алеите на Борисовата градина още това лято той каза: „За сега тази идея не можем да я осъществим. Но иначе тя стои на преден план и се надяваме другото лято да можем да я осъществим".

Заради приближаващия зимен сезон на езеротоАриана" ще бъде монтирана отново пързалка за зимни кънки, но тя ще е по-голяма. „Пързалката ще е по-добра, предвидили сме и да бъде по-широка с около 300 квадратни метра. Рампата за сноуборда сме предвидили да я направим тази година не като шанца, както миналата, а да бъде като улей. Целим с това да се ползва от повече хора, защото като шанца се ползваше само от професионалисти. Затова, за да могат всички, които карат сноуборд, да я ползват, ще я направим като улей", уточни Кръстев.