Плевнелиев: Успешните мениджъри знаят колко важни са хората
Плевнелиев: Успешните мениджъри знаят колко важни са хората / снимка: БГНЕС, архив

Успешните мениджъри знаят колко важни са хората. Човешкият капитал е най-важният фактор за развитието на всяка държава и икономика. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който връчи наградата "Мениджър на годината" за 2014 г. на тържествена церемония тази вечер. Наградата получи изпълнителният директор на "Солвей Соди" АД Спирос Номикос, съобщи пресекретариатът на президентството.

В изказването си президентът подчерта, че успехът на всеки проект зависи от ангажираността, всеотдайността и лоялността на участващите в него. "Така е с фирмите, така е и в държавата.

Само с общото усилие на милиони българи, ще постигнем желаната от всички ни модерна и демократична европейска България, която е уютен дом за всеки и добро място за инвестиции", заяви Росен Плевнелиев.

Страната има нужда от отговорни и компетентни лидери. Искаме да ги посочим, да покажем техния успех и да им дадем път, изтъкна още президентът. Държавният глава отбеляза, че в трудните времена, в които живеем, повече от всякога имаме нужда от успешни компании, управлявани от можещи мениджъри, които задават вярната посока и движат страната напред.

Президентът поздрави организаторите на появата и каза, че "Мениджър на годината" се е превърнал не само в добра традиция, но и в мерило за състоянието на българската бизнес среда и култура и за корпоративната социална отговорност.