Премиерът Борисов ще направи всичко възможно да направи пълен мандат. От октомври нататък ще му бъде много трудно, защото всички ще изплуват да водят битка срещу правителството. Когато много те атакуват, трябва да бъдеш мъдър и спокоен. След  толкова години доминация бих посъветвал Борисов да не се поддава на емоции, както предишните пъти, когато подаде оставка, а да се въоръжи с търпение, да изчака и народът ще го възнагради, заяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев в ефира на NOVA.

По думите му третото правителството на Бойко Борисов е направило важни неща. Като пример той посочи председателството на Съвета на Европейския съюз, договора за добросъседство с Македония и успешното усвояване на еврофондове.

Плевнелиев: Това е генералска битка, Радев се бори за властта

Ако има втора вълна на епидемията, у нас ще има по-тежка финансова криза. Затова още по-важна е задачата на правителството страната ни да влезе в еврозоната, подчерта Плевнелиев.

Плевнелиев каза, че има и критики към кабинета: "Като че ли идеологията и принципите отстъпиха мястото на ежедневни калкулации и планове. Иска ми се да има дългосрочен план за действие".

 
NOVA