Пледират за невинност на обвинения в двойно убийство край Въча?
Пледират за невинност на обвинения в двойно убийство край Въча? / www.sxc.hu
Адвокатът на подсъдимия Ана Иванова
23713
Адвокатът на подсъдимия Ана Иванова
  • Адвокатът на подсъдимия Ана Иванова

Пловдивският апелативен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 30-годишния Виктор Траянов от София, обвинен в убийството на двама души в понтон на язовир Въча.

Мярката е без право на обжалване и е потвърждение на тази, която постанови Смоляснкият окръжен съд. Съдът счете, че обвиняемият може да извърши и друго тежко престъпление или да се укрие, с оглед на това, че го заплашва затвор от 15 до 20 години или доживотно лишаване от свобода без право на отмяна.

Според адвоката на подсъдимия - Ана Иванова, няма годни доказателства по делото, тъй като разпитаните двама свидетели не са посочили, че Виктор е стрелял, няма и резултати от назначените експертизи. Съществува възможност защитата да пледира за невинност по делото, каза още тя.

Обвиняемият и останалите от компанията са употребили алкохол, но не и наркотици, каза Ана Иванова. Единият от убитите е  дългогодишен приятел на Траянов. Оръжието, с което той е стрелял, е законно, но не е негово, допълни тя.

Софиянците Борис Сбирков и Мартин Кючюков бяха убити при инцидент на 16 ноември в понтонна къщичка на язовир Въча в община Девин. Мъжете, на 30 и 35 години, простреляни в главите от упор, са починали на място. 

Други новини от Пловдив