Петрич избира общински съветници, в две села има избори за кмет
Петрич избира общински съветници, в две села има избори за кмет / netinfo

Изборният ден в Петрич започна нормално и без нарушения, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Всички избирателни секции са започнали работа по график. 52 273 души имат право да дадат своя глас за общински съветници. 92 са секциите, разположени в общината, като 60 от тях са в селата, а 32 в Петрич. За спазването на реда в изборния ден се грижат и над 300 полицейски служители.

Във вота за общински съветници са регистрирани 22 партии и четири коалиции. Новият избор за общински съвет в Петрич бе насрочен, след като през юни Върховният административен съд излезе с решение, с което касира резултатите за избор на общински съветници от редовните местни избори през октомври 2007 година.

Частични избори за кмет има димитровградското село Крум. В надпреварата участват четирима кандидати - Христоз Христозов (ССД), Минка Илева (ГЕРБ), Георги Георгиев (БСП) и Георги Ангелов - издигнат от инициативен комитет. Според избирателния списък 509 души имат право да упражнят своя вот за кмет на Крум.

Частични избори за кмет се произвеждат и в село Люти дол, община Мездра. Кандидатите са трима, издигнати от БСП и ГЕРБ и от коалицията "Движение за община Мездра" (СДС и ДСБ). Право на глас имат 334 жители на селото.