/ БГНЕС
Очакват се провокатори на протеста в сряда на "Възраждане", а не в събота, обясни Рашков
Подадохме си ръцете, работата ще продължи. Предстои нова среща в понеделник. Това каза министър-председателят Кирил Петков след среща със Синдиката на служителите в МВР.

"Синдикатите и министерството ще работят ръка за ръка, за да направим реформите, които са нужни в МВР. Отговорността вече е споделена, за да имаме работещо министерство, а хората, които наистина дават всички от себе си, да бъдат правилно оценени. И да сме сигурни, че структури и части от МВР, които не са работещи, не са конструктивни, ще бъдат реформирани", каза още той.

Протестът на полицаите и пожарникарите ще е мирен, разграничават се от криминални лица

Няма никакво съмнение, че възнагражденията, които в момента се получават от служителите в МВР, са изостанали включително и от заплатите на някои други сродни ведомства каквото е например Министерството на правосъдието в неговата голяма структура Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и мярката задържане под стража. Ще настояваме и ще решим този проблем. Мисля, че те вярват на ръководството на МВР и не случайно тези дни чухме изказване на техни представители, че проблемът не е в МВР и неговото ръководство, посочи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и обясни, че със Синдикатите правят срещи всеки месец, но сега ще бъдат малко по-активни.

Бориславова: Хора от списъка на Петков организират платени протести в страната

Ако в МВР започне реформа по начин, който ние намираме за нормален и уместен, ние ще ги подкрепим с всичките ни възможности и сили. Ако това ще е в интерес на обществото и на служителите в министерството, сме готови да подкрепим дори и непопулярни мерки, заявиха от Синдиката на служителите в МВР, но подчертаха, че насроченият протест остава.

"Нямаме никакви опасения, че протестът, който колегите са организирали, ще застраши обществения ред", категоричен е Рашков.

Вътрешният министър уточни, че изказването на говорителя на кабинета Лена Бориславова по-рано днес за ескалация на протеста на Синдикатите на МВР се е отнасяло за планирания протест на "Възраждане" другата сряда.