Петима изнасилиха и пребиха брутално жена в село Габрово
Петима изнасилиха и пребиха брутално жена в село Габрово / netinfo
Полицаи от Благоевград, съвместно с гранични полицаи задържаха група от 6-ма крадци, вилняли из вилни зони в граничен сектор Благоевград. Задържаните лица са автори на множество кражби и грабеж , както и на брутално изнасилване на жена от село Габрово.

Жената подалала сигнал в полицията на 4 ноември, че е станала жертва на сексуално насилие.

При опит за кражба, 5-ма от извършители са били разкрити от стопанката на дома, в който са проникнали. Озверелите мъже са нанесли побой на жената и след това са я изнасилили. Напускайки къщата, наглите престъпници са откраднали мобилния й телефон и бакърени съдове. Пострадалата е настанена за лечение в медицинско заведение.

Полицаи са извършили оглед на местопроизшествието. Незабавно са предприети мерки за установяване на извършителите.

При съвместна операция с гранични полицаи и криминалисти от ОДП - Благоевград, извършителите са задържани на 5 ноември в района на язовир "Стойковци". В ареста със заповед за 24 часа са адържани шестимата мъже на 17, 21, 22, 26, 27 и 28 години, всички от Благоевград, стари познайници на полицията .

Доказана е съпричастността на 5-ма от краците към бруталното изнасилване. В хода на разследването, 6-мата са признали и за множество кражби, както и са посочили местата, на които са криели плячкосаните метални предмети и др. вещи.

По случая е образувано досъдебно производство в РПУ - Благоевград и е сезирана Окръжна прокуратура.

На рецидивистите ще бъде поискана постоянна мярка “задържане под стража”.