Пенков: Отговорност за скандала в МВР да поемат хората, които имат вина
Пенков: Отговорност за скандала в МВР да поемат хората, които имат вина / снимка: Sofia Photo Agency

По никакъв начин субективният фактор не може да бъде елиминиран, т. е. колкото и съвършена да е нормативната и законодателната уредба, на сто процента никога не можем да имаме гаранция, че няма да се стигне до злоупотреби с резултати от специални разузнавателни средства /СРС/. Това коментира заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков преди днешното съдебно заседание по делото срещу Волен и Капка Сидерови, които са обвинени в подбуждане към лъжесвидетелстване, съобщава БТА.

Пенков е призован по делото като свидетел.

Той коментира още скандала, разразил се преди две седмици в министерството, като, по думите му, отговорност за него трябва да понесат хората, имащи вина за всичко това, което се случва.

Тече проверка и от прокуратурата, и от Държавната агенция за национална сигурност, така че не очаквайте от мен да навлизам в конкретика, въпреки че много би ми се искало, допълни заместник-министърът.

В отговор на въпрос ще има ли оставки от политическото ръководство на МВР, той каза, че предстои заседание на Висшия съвет на БСП, където най-вероятно ще има по-голяма яснота по този въпрос.

Пенков категорично отхвърли слуховете, че има вероятност главният секретар на МВР Валентин Петров и директорът на Главната дирекция за борба с организираната престъпност Кирил Георгиев да бъдат отстранени. Такъв вариант не е обсъждан, каза Пенков.