Патрони, взривни вещества и ловна пушка откриха казанлъшки криминалисти
Патрони, взривни вещества и ловна пушка откриха казанлъшки криминалисти / Sofia Photo Agency
Патрони, взривни вещества и ловна пушка откриха казанлъшки криминалисти
21491
Патрони, взривни вещества и ловна пушка откриха казанлъшки криминалисти
  • Патрони, взривни вещества и ловна пушка откриха казанлъшки криминалисти

Патрони, взривни вещества и ловна пушка 16-ти калибър, без надписи и номера, откриха казанлъшки криминалисти в частни домове в мъглижкото село Тулово. Жилищата са обитавани от трима мъже на 54, 55 и 63 години от същото село. До акцията по претърсването на домовете им се стигна след като полицията ги задържа за открит чувал с убита млада сърна в автомобила на 54-годишния мъж.

Казанлъшки криминалисти са извършили проверка в домовете на тримата мъже. От жилищата им са открити и иззето общо 326 капсули "Уинчестър", 345 ловни капсули "Живело", 36 патрона с калибър 7.9 мм за карабина "Маузер", полиетиленов плик с около 90 грама взривно вещество - амонит, седем капсул-детонатора, 200 см огнепроводен шнур, 400 см детониращ шнур, запалка за ръчна граната, четири картонени кутии с барут "Сокол", пластмасова цилиндрична кутия с барут, три стъклени буркана с барут и незаконно притежавана ловна пушка 16 калибър, без надписи и номера.

Полицаите са открили и иззели също около 1400 патрона с калибър 5.6 мм, както и близо 1200 бойни и ловни патрона от различен калибър.

Работата по случая продължава.

Други новини от Стара Загора