Парламентарната антикорупционна комисия изпълнява политическа поръчка
Парламентарната антикорупционна комисия изпълнява политическа поръчка / снимка: haskovokmet.com

Като политическа поръчка кметът на Хасково определи тиражираната от парламентарната антикорупционна комисия информация, че сигнали за сключени от него сделки ще бъдат предадени на прокуратурата. Всички сделки на Община Хасково от 1999 г. до средата на тази година, включително, и коментираните за пореден път сигнали, са проверявани от Сметната палата и прокуратурата, нарушения не са открити, заяви Георги Иванов. Той допълни, че сред авторите на сигналите, които се изпращат вече девет години до всички институции има и хора, осъдени за клевета. Други са спасени от дела, след намесата на прокурори, които също, според Георги Иванов, обслужват политически интереси.

През есента на миналата година хасковската прокуратура е била проверена от Инспектората на Върховната касационна прокуратура. Констатирано е, че всички сигнали срещу Георги Иванов са разследвани по установения в закона ред. Така Окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев задочно отговори на препоръката на антикорупционната комисия, външни прокурори да разследват хасковския кмет.

Днес стана ясно, че в сигнала за неправомерна продажба на терени на "Булгартабак", всъщност се визират гаражи. Информацията обявиха ликвидаторите на дружеството. Част от обектите са актувани като общинска собственост вероятно през1998 година. Георги Иванов е избран за кмет на Хасково година по-късно, във втория му мандат гаражите са продадени,но сделката до сега не е оспорвана. Ръководството на фабриката обясни, че едва сега е научило за продажбите и е сезирало парламентарната комисия. През 2002 година други гаражи на "Булгартабак" са актувани като държавна собственост от областния управител на Хасково. Тогава обаче губернатор е бил Георги Зарчев, а не Райна Йовчева.

Други новини от Хасково