За поредно насилие над медик съобщи NOVA. Фелдшер от центъра за Спешна помощ в Дулово бил нападнат от роднини на починал пациент. В първите часове на съботния ден 46-годишен мъж е приет с високо кръвно налягане. Изследванията показват остър инфаркт на миокарда. Дежурният фелдшер Георги Георгиев започва да реанимира.

Пиян пациент нападна лекари и персонал в бургаска болница
 
„Положихме всичко максимално, което беше в набора ни от лекарства и от възможностите ни за реанимиране. За жалост финалът беше неприятен и за двете страни – никога не сме отказвали помощ”, обясни фелдшерът Георги Георгиев. „Той казва, че пациентът е зле и положението му е тежко и съобщава реално за неговото състояние на близките. И синът му, не знам на какво основание, го напада и го удря в лицето. Колегата започва кървене от носа и в същото време продължава реанимацията”, каза д-р Зейде Нихат.

Пациент счупи носа на лекар

Фелдшерът е бил сам на смяна, а линейката е само една и обслужва 28 населени места в Дуловска община.  „Аз съм с намалена мотивация да работя в Спешна помощ след този случай. Довечера съм нощна смяна и ще дойда с нежелание на работа. Нямаме охрана, нямаме камери, нямаме паник-бутон. Ние сме длъжни да се справяме сами с всичко”, оплака се д-р Зейде Нихат.

4 месеца затвор за пациент, нападнал фелдшер в Исперих

Младежът, посегнал на медицинското лице, не е задържан, но по случая се води досъдебно производство.
 
nova.bg