Делото за подкуп срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров беше отложено, тъй като материалите по него все още се намират в Апелативния спецсъд. Те не са били предоставени за заседанието на първа инстанция, въпреки че са били поискани.
 
Причината е, че съдът все още не е решил дали да потвърди оставането на тримата подсъдими под домашен арест или да ги върне за постоянно в ареста.
 

22 декември: Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста (СНИМКИ/ВИДЕО)

В края на декември 2018 г. Спецсъдът промени мярката на Иванчева, Петрова и Дюлгеров като ги постави под домашен арест, но прокуратурата протестира това решение пред втората инстанция. Оттогава Апелативният спецсъд все още не е взел решение дали да потвърди това определение или не.
 
Иванчева и Петрова откриха неточности в СРС-тата по делото срещу тях

Делото за подкуп срещу тримата ще продължи на 11 януари с изслушване на СРС-та. Пред медиите Иванчева и Петрова изразиха надежда, че домашният им арест ще бъде потвърден.
 

БГНЕС


Те отхвърлиха твърденията, че зад тях стои политическа партия. "Успяхме да разбутаме статуквото, да намерим доста измами за милиони, развалихме комфорта на управляващите и държавността, така че има съвсем основателни причини да бъдем дискриминирани и отстранени", каза Десислава Иванчева. Петрова отбеляза, че не е било обсъждано между тях участие в кметската надпревара за София.
 
Иванчева и Петрова съдят България в Страсбург

Преди да бъде отложено заседанието днес Биляна Петрова каза пред съда, че с Иванчева не са успели напълно да се запознаят със СРС-тата за следващото заседание. Тя допълни, че е открила разминаване в тях и даде пример, че на едно място тя казва - "не искам да ходя в центъра", а било записано "не искам десет процента".
 
Делото беше отложено за 21 януари от 13.30 ч.
БТА