Бившите кмет и зам.-кмет на "Младост" допускат, че третият подсъдим по делото за подкуп може да е искал рушвети от тяхно име
Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Това заяви отстраненият от поста кмет на „Младост” Десислава Иванчева. Подсъдимите за получаване на подкуп бивши кмет и зам.-кмет на столичния район "Младост" - Десислава Иванчева и Биляна Петрова, дадоха специално интервю за NOVA.
 
"Ние наистина сме болни. Психичното ни състояние е на критичния минимум. Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Но коя е прокуратурата, че ще ме обрича да остана без деца? Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест, за да си направя ин витро", запита риторично Иванчева.
 
Иванчева и Петрова отново ще искат по-лека мярка

Петрова пък определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като "съвременен концлагер". Като конкретен пример в подкрепа на това свое твърдение, тя посочи, че мъже надзиратели наблюдават жените, докато ползват откритата тоалетна.
 

БГНЕС, архив


Какво важно казаха свидетели по делото срещу Десислава Иванчева?

Според бившия вече зам.-кмет атаката срещу нея и Иванчева вече се извършва "под всякакви форми". Дори защитничката й Ирен Савова била заплашвана.
 
Петрова заяви, че именно те са се оказали на мушката, защото само те повели "борба с имотните измами и вероятно там сме настъпили интереси за милиони".
 
Делото „Иванчева“: Спецсъдът отказа отвод на прокурорите

Иванчева и Петрова отказаха да коментират публикуваните от сп. "Правен свят" записи от СРС-та, за да не "улесняваме прокуратурата". Но подчертаха, че много от изнесените до момента данни от държавното обвинение не са верни.

БГНЕС


Апелативният спецсъд върна в ареста екскмета на „Младост“ Петко Дюлгеров

Екскметицата бе категорична, че подкупи за лична облага никога от никого не е искала. "Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината. Те си строят площадките, оградите", обясни Иванчева.
 

БГНЕС


8 октомври: Делото срещу бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева започна по същество

Тя каза още, че допуска, че третият арестуван по случая - бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, може да е искал подкупи от нейно име. "В България няма да имаме справедливо решение на делото", каза още Иванчева.

17 април: Арестуваха показно кмета на „Младост“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Десислава Иванчева е в ареста от 17 април, когато бе арестувана и държана окована в белезници над пет часа на централен столичен булевард. Според обвинението тя е бавила умишлено преписките на строителния предприемач Александър Ваклин и да ги задвижи е поискала от него 500 000 лева подкуп. Оттогава Иванчева многократно се оплака от лошите условия в ареста и поиска да й бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.
nova.bg