/ netinfo
Изчезналият преди 20-тина дни варненски океанолог проф. Веселин Пейчев е открит обесен.

Изчезна бившият шеф на Института по океанология

Тялото му, намерено вчера в изоставена сграда в града, все още официално не е идентифицирано, но е почти сигурно, че това е бившият шеф на Института по океанология, пише "Труд".
Пейчев бе видян за последно на 10 март 2017 г. около 19.00 ч., когато заедно със свой колега се е прибирал от работа.

Изчезналият във Варна професор вече се издирва от „Интерпол”

Преди седмица Интерпол се включи в издирването му. Негова снимка с кратко описание бе публикувана на сайта на международната полицейска организация.

Бившият изпълняващ длъжността шеф на Океаноложкия институт изчезна на 10 март, а негови притеснени близки и колеги го обявиха издирване.
 

Последно проф. Пейчев е бил видян, когато се е прибирал със свои колеги от института с автобус. Слязъл на спирката на Икономическия университет и споделил на свои колеги, че ще ходи на гости на дъщеря си в квартал "Виница". От тогава следите му се изгубили. 
 
В момента на мястото, където е открито тялото на проф. Пейчев тече оглед и случаят се разследва. От полицията добавиха, че при първоначалния оглед не са установени данни за престъпление.
 
Сградата, в която е било намерено тялото на проф. Пейчев е била заключена. „Около 11.30 ч. е постъпил сигнал за намерено тяло на мъж. Към момента продължават процесуално-следствените действия за потвърждение на самоличността му", обясни говорителят на ОД на МВР във Варна Ивана Милева.
 
Пред местен сайт тя потвърди, че подозренията са за изчезнал мъж на 57 години, когото полицията издирваше.