Веселин Пейчев
Веселин Пейчев / netinfo
 Бившият директор на Института по океанология към БАН проф. инж. Веселин Пейчев е в неизвестност от петък.
 
Издирваме 57-годишен мъж, каза за "24 часа" говорителката на полицията във Варна Ивана Милева. Тя обаче отказа да потвърди дали става въпрос за бившия шеф на Института по океанология проф. Веселин Пейчев, като добави, че оповестяването на иманета на издирвани лица може да става само със съгласието на техните близки.
 
Следите на учения, който в момента ръководи звеното по морска геология и археология към института, се губят след като той напуснал работното си място.
 
Проф. Пейчев си тръгнал от института във варненския квартал "Аспарухово" заедно със своя колега доц. Димитър Димитров. Двамата се качили на автобус по линията 17А и Пейчев споделил на Димитров, че смята да отиде на гости на дъщеря си. Слязъл на спирка в района на Икономическия университет около 19.00 ч. и оттогава няма и следа от него. 
 
Дамата, с която морският геолог е имал връзка, се обадила на неговия приятел инж. Тодор Ангелов, доскорошен супер интендант на научно-изследователския кораб "Академик", за да го попита дали са се чували, защото Пейчев не отговарял на многократните позвънявания на телефона си. Впоследствие и Ангелов започнал да го търси, но телефонът давал свободен сигнал, а по-късно вече бил изключен.