Откраднаха близо 700 000 лв. от банка в Благоевград
Откраднаха близо 700 000 лв. от банка в Благоевград / Sofia Photo Agency

Неизвестните крадци са обраха клона на "УниКредит Булбанк" в Благоевград. От трезора на банката са изчезнали близо 700 000 лева, научи Дарик радио от работещи във финансовата институция.

В трезора са съхранявани пари и на охранителната фирма "Секюрити" и на обменно бюро "Панасоник" в областния център. Антимафиоти са отцепили района около сградата, където се помощава филиалът на "УниКредит Булбанк".

Засега не е известно как крадците са проникнали в банковия клон. Това е първият обир на такава голяма парична сума от банка в Благоевград, коментират криминалисти.

От "УниКредит Булбанк" заявиха, че гражданският трезор със сейфове и касети на граждани и фирми, клиенти на банката в Благоевград, не е бил разбиван или обиран. „Клиентите на трезора могат да бъдат спокойни за оставените на съхранение в банката вещи и суми. Има клиентска претенция за липса в денонощен антрепозит (вид склад), който не е гражданския трезор на банката. Банката съдейства на прокуратурата по изясняване на претенцията”, съобщават от "УниКредит Булбанк".

Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала по случая досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Прокуратурата е започнала работа, след като сигналът е бил получен в Областната дирекция на МВР.

Други новини от Благоевград