Осъдиха на 30 години жесток убиец в Пловдив
Осъдиха на 30 години жесток убиец в Пловдив / снимка: sxc.hu

Пловдивският окръжен съд осъди 39-годишния Цанко Лазаров на 30-години затвор при първоначален строг режим.Той бе признат за виновен в жестокото убийство на масажистката Василка Милева, извършено миналото лято при местността „Свети Илия” в община Неделино.

Убиецът и бъдещата му жертва се запознали още през март 2012 г. Жената предлагала специални масажи на клиентите си, които наричала „ръчно освобождаване”. Василка Милева извършвала и превози с личния си автомобил срещу заплащане. Лазаров често посещавал Милева за масажи, двамата се сближили и започнали да поддържат приятелски отношения. Тя му споделила, че се нуждае от пари и той й дал 2500 лева назаем. Парите имал от дядо си, който ги придобил от продажба на земя. По-късно пострадалата поискала втори заем от мъжа, който и дал нови 1400 лева, с уговорката, че тя ще му ги връща постепенно. Въпреки уговорката, пострадалата Милева все отлагала и не започвала да връща заетите средства от Лазаров.

В средата на юни двамата решили  да се разходят до Смолян и тръгнали с автомобила на Василка. Тя е шофирала, а Лазаров я насочвал къде да кара. Стигнали до чешма в  местността „Свети Илия” и спрели в отбивката за да си налеят вода. Тогава  Лазаров попитал Милева кога ще започне да му връща парите. Тя  обещала, че започне да му ги връща, без да се ангажира с конкретен срок. Лазаров слязъл от автомобила, пресякъл пътното платно и отишъл до чешмата, пил вода и занесъл едно шише и на спътничката си. След това заобиколил автомобила стъпил с десния си крак на пода пред предната дясна седалка на автомобила, навел се и с дясната си ръка нанесъл удар с нож на пострадалата, при който цялото острие влязло в корема на Василка. Тя се свила напред и паднала към предната дясна седалка на автомобила, не издала никакъв звук.

След това Лазаров я хванал с лявата си ръка за косата, а в дясната държал ножа, а пострадалата Милева му казала в този момент, че го обича. Той започнал да я дърпа за косата към предната дясна врата и по този начин я изкарал от автомобила. Пострадалата лежала на земята, в дясно от автомобила, до отворената врата, свита напред, странично полегнала на земята, на дясната си страна. Докато мъжът изкарвал жертвата си от колата, дърпайки я за косата, той и нанесъл още един удар с ножа. Ударът бил в областта на шията, от лявата й страна, но острието не влязло цялото в шията на Милева. От устата й течала кръв. Лазаров продължил да я дърпа за косата и така я придвижил до ръба на стръмен скат между две черешови дървета и Милева надолу. Той  също се свлякъл с нея и наранил коляно си.

Докато се свличала надолу по ската, Милева била свита напред, с ръце пред тялото. Тя се спряла до едно дърво, за клона на което се хванала с дясната си ръка. Тялото й било изпънато с краката надолу, била легнала по корем, от устата й течала кръв. Цанко Лазаров през цялото време държал ножа в дясната си ръка. Той нанесъл още един удар с ножа в областта на дясната страна на врата на пострадалата и тогава главата и паднала надолу и останала опусната така. Лазаров нанесъл още два удара с ножа.

После изкачил по ската до отбивката с автомобила, като държал ножа в ръка. Заради минаващите автомобили той се обърнал с гръб към пътя за прикрива кървавите следи от дрехите си. Когато автомобилите отминали, Лазаров отишъл до чешмата и се измил. После се качил в автомобила на Милева, запалил двигателя, обърнал посоката на движение и потеглил. По пътя той изхвърлял в движение вещите на Василка Милева.  Цанко Лазаров закарал автомобила на Милева в Пазарджик, зад Товарна гара, където го паркирал. Прибрал се до Пловдив с вечерния влак. 

Месец след убийството Цанко Лазаров е задържан в IV РУП-Пловдив. Още тогава направил пълни самопризнания относно авторството и начина на убийството. Той е посочил мястото, където се намирал трупа на Василка Милева.

Други новини от Пловдив