Освободиха момче, взето за заложник в интернет клуб
Освободиха момче, взето за заложник в интернет клуб / netinfo

15-годишен ученик бе взет за заложник на 22 ноември /сряда/ в Интернет клуб в град Елена от криминално проявения Илиян Илиев. Близо два часа е продължила полицейската акция за освобождаването на момчето, в която са участвали десет полицаи от Елена и В. Търново.

Трийсетгодишният Илиян Илиев е нахлул в Интернет клуба около 20.30 часа снощи въоръжен с брадва, три ножа и отверки. Нанесъл е удари в главата на един от посетителите, изпочупил е компютри и е взел за заложник 15-годишния ученик Борис Борисов. Той е настоял да дойдат районният прокурор, апелативният прокурор и кметът на града. Тримата са се явили на мястото на инцидента, след което Илиян Илиев е поискал да разговаря само с апелативния прокурор и инспектор от местното РПУ.

По-късно е поръчал да му донесат водка, в която лекар е поставил диазепам, след което бил убеден да пусне момчето и да се предаде. Илиян Илиев има няколко присъди за кражби и хулиганство. Наскоро е излязъл от затвора, където е излежал последната си присъда от година и шест месеца.

Още новини от Велико Търново